Dirnuo mnoga srca
79

Otac istetovirao ožiljak koji ima njegov desetomjesečni sin na prsima

Klix.ba
Dvadesetdevetogodišnji Richard Davies iz Cardiffa dirnuo je svoje bližnje ali i javnost nakon što je na svojim prsima istetovirao ožiljak poput onog koji ima njegov sin Bobby. Uradio je ovo u znak podrške, te da bi njegov sin shvatio da će tata uvijek biti tu.

Maleni Bobby je zadobio ožiljak nakon operacije srca koja mu je urađena kada je imao samo tri mjeseca. Rođen je sa pola srca. Za njegovo stanje saznali su u 20. sedmici trudnoće. Bebi je tada ustanovljeno da ima Tricuspidnu atresiju, sindrom hipoplastičnog desnog srca i defekt ventikularne septalne bolesti.

"Svijet nam se srušio tada. Nismo znali ništa o tome i nismo znali šta to znači za našu bebu, ali suprug i ja smo znali jedno - borit ćemo se za našu bebu bez obzira na sve. To smo i uradili. Imala sam česte preglede i bila sam na posmatranju do kraja trudnoće", prisjetila se mama Natasha.

Bobby je srećom rođen težak 3,1 kilogram i disao je samostalno, te mu operacije nije bila potrebna odmah. Tri mjeseca je proveo kući, a onda se vratio u bolnicu gdje je imao šestosatnu operaciju. Kada napuni tri godine čeka ga još jedna operacija kojom će osigurati rad srca dok bude rastao.

U čast svoga sina i njegove borbenosti u prvim mjesecima života, otac Richard je istetovirao sinov ožiljak na svojim prsima kako ne bi bio jedini koji ga ima.

"Njegova podrška nam je bila sve. Sretni smo što ga imamo. Richard je ovim htio podići i svijest o kongenitalnoj bolesti srca koja je češća nego što mislimo. Želimo pomoći što većem broju porodica koje se suočavaju s ovim stanjem i neizvjesnom budućnosti", kazala je Natasha.

Porodica Davies sada prikuplja sredstva kako bi pomogli i drugoj djeci poput Bobbyja.