lifestyle
0

Otac dao sinu ime "Version 2.0"

Klix.ba
Ponosni otac iz SAD-a, te kako i sam kaže fanatik za tehnologijom, svom sinu je dao ime u skladu sa popularnom informatičkom terminologijom.

Jon Blake Cusack iz Michigana za lokalne je medije izjavio da mu je tradicionalni američki običaj dodavanja "Junior" ili "II" iza sinovog imena dosadio i postao monoton.

Tako je on odlučio, kada je njegov sin rođen prošle sedmice, da mu da ime Jon Blake Cusack 2.0, baš kao da je poboljšana verzija nekog softwarea.

Jon Cusack, kojeg bi sad logično bilo nazvati Ver. 1.0, je rekao kako mu je najveći problem bilo nagovaranje njegove supruge da ovako nazove sina.

Ona je pitala neke svoje prijatelje šta misle o toj ideji. Muški dio je smatrao da je taj prijedlog interesantan i prihvatljiv dok ženski i nije bio baš oduševljen tom idejom.

Otac je otišao i u tu krajnost da je, kada je Jon 2.0 rođen, poslao rodbini i prijateljima e mail koji je sadržavao tekst koji je prinovu opisao kao najnoviju verziju nekog softwarea.

Cusack je rekao: "Napisao sam nešto u stilu: Pronaći ćete mnoga pobljšanja ali i mnoge dijelove sa verzije 1.0 te nove, preuzete sa majke Jamie."

Jon Cusack Ver. 1.0 je već najavio kako u planu ima i treću verziju koja će biti još bolja od originalne.