{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovna škola u Portlandu ukinula domaću zadaću

10.9.2016. u 20:43
3
34
Osnovna škola u Portlandu ukinula domaću zadaću
3
Osnovna škola u Portlandu ukinula domaću zadaću
Foto: Ilustracija
Učenici jedne osnovne u škole u Portlandu, gradu u američkoj saveznoj državi Oregon, bili su sretni kad su ove sedmice čuli ovu vijest - nema više zadaće!
Osnovna škola Cherry Park Elementary u Portlandu odlučila je da djecu umjesto obavezivanja na pisanje domaćih zadataka radije pusti da uživaju u svom djetinjstvu i onome što treba obilježiti te godine: igranje napolju sa vršnjacima, druženje s roditeljima, braćom i sestrama, kućnim ljubimcima itd.

Direktorica ove ustanove Kate Barker smatra kako domaća zadaća nije dobra ideja ni za jednu osnovnu školu, posebno ne za njihovu gdje 75 posto učenika živi u siromašnim porodicama, a te porodice govore više od 30 različitih jezika, piše Oregon Live.

"Shvatili smo da domaća zadaća samo dodatno produbljuje podjele među djecom kojoj treba naša podrška. Ono što ćemo nastaviti raditi jeste ohrabrivati roditelje da što više čitaju svojoj djeci jer smatramo da takav pristup može donijeti mnogo više dobrobiti", kaže direktorica Barker.

Ona dodaje kako će škola obratiti pažnju na to da li učenici postižu dobre rezultate i raditi na tome da se stvari promijene ukoliko nije tako.

Roditelji djece su podržali ovu odluku, a djeca su, pogađate - oduševljena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: