U Domu mladih
84

OREA Art Market u Sarajevu okupio 53 izlagača, prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sedmi po redu OREA Art Market je otvoren u Domu Mladih u Sarajevu. Čak 53 izlagača predstavlja svoje unikatne proizvode, a osam njih je iz Srbije i Hrvatske.

"Pripremili smo bogat program. Pored unikatnih proizvoda - komada odjeće, asesoara, posuđa itd., tu je i dječiji kutak u kojem se naši mališani mogu zabaviti", rekla je suosnivačica OREA Art Marketa Amra Džeko.

Dodala je da je misija OREA Art Marketa od samog početka bila društvena odgovornost.

"Svaki OREA Art Market i dodatni projekti koji radimo uvijek moraju imati dodatnu humanu notu. Kao i do sada, prihod od ulaznica ide za rad udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, kao i pet posto od svake prodaje te provizija od kartičnog plaćanja", kazala je.

Direktor udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Fikret Kubat je kazao da im mnogo znači podrška OREA Art Marketa.

"Rezultati dolaze ukoliko smo posvećeni našoj misiji. Svi zajednički trebamo dati zadnji atom svoje snage da stvaramo bolje uslove liječenja. Dosad je za naše udruženje prikupljeno 33.000 KM. Danas očekujemo veliki iznos. Hvala od srca", rekao je.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je rekao da ova općina postaje zaštitni znak ovog događaja.

"Jako smo ponosni na to. Amra Džeko radi sjajnu stvar zajedno s udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka. Naša je obaveza da se kao lokalno odgovorna zajednica uključimo i pomognemo njihovom radu u logističkom i svakom drugom smislu", ispričao je.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović je naveo da ovo ministarstvo prepoznaje značaj malih privrednika.

"Kontinuirano podržavamo ovakve sajmove. OREA Art Market je stvorio izvanrednu platformu za kreativce. Danas su tu i izlagači iz Srbije i Hrvatske. Ovo je pozitivna priča koja, pored društvenog i privrednog karaktera, ima i humanitarni karakter", naglasio je.

U saradnji sa UNDP-om biti održan panel na temu okolišnih, društvenih i korporativnih standarda u poslovanju i izazovima s kojima se susreću domaći poduzetnici. OREA Art Market možete posjetiti do 18 sati.