Prikupili značajan iznos
156

OREA Art Market pokazao da je Sarajevo kreativni, ali i humani centar regije

I. B.
OREA Art Market
OREA Art Market
OREA Art Market okupio je oko 3.000 posjetilaca koji su odlučili provesti prošlu nedjelju na najvećem skupu kreativaca iz BiH i regije. Uz prodaju i promociju unikatnih ručnih radova i rukotvorina te sjajne atmosfere koja krasi ove događaje, Marketu je prikupio gotovo 15.000 KM za Roditeljsku kuću u Sarajevu.

Ovo je ujedno i najveći iznos do sada prikupljen u jednom danu.

"Izuzetno smo sretni što je Art Market još jednom potvrdio status događaja kojeg se ne smije propustiti. Dokaz tome su sjajna posjeta, pohvale i brojni pozitivni komentari na cjelokupnu organizaciju i sadržaj - da je sve bilo besprijekorno. Naša srca su puna jer smo našim sugrađanima poklonili događaj kakav zavrjeđuju i što se polako približavamo cilju da Sarajevo učinimo regionalnim centrom kreativne industrije. Posebno nas raduje rekordan iznos prikupljenih sredstava za Roditeljsku kuću. Ovo je svojevrstan poklon i za cijeli OREA kolektiv, jer ovih dana slavimo pet godina uspješnog rada i bolji poklon od ovoga nismo mogli dobiti", ističu iz OREA tima.

OREA Art Market
OREA Art Market

Saradnja sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka traje već četiri godine, a do sada je kroz prethodno održanih šest Art Marketa prikupljeno 33.000 KM.

"Trenutno u Roditeljskoj kući boravi devet porodica, te nam ova podrška znači mnogo. Prikupljeni iznos na današnjem Marketu pokriva operativne troškove Roditeljske kuće za mjesec i po dana, što nam predstavlja olakšanje za rad i vrlo smo zahvalni na saradnji sa OREA timom sve ove godine", istako je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Zimski OREA Art Market i ove godine je pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce u Domu mladih u Sarajevu, okupivši najveći broj kreativaca iz BiH i regije. Pored ponude unikatnih kreacija i rukotvorina te sjajne atmosfere, OREA Art Market je ovaj put bio u znaku održivog poslovanja i ekološke odgovornosti, obzirom da su brendovi okupljeni na ovoj online platformi pioniri u održivom poslovanju, opredjeljeni ka očuvanju prirode, korištenju recikliranih materijala i organskoj proizvodnji.