Šestodnevna manifestacija
24

Okončan 11. maraton "Stazama bosanskih kraljeva"

M.A.
Maraton "Stazama bosanskih kraljeva", koji je ove godine trajao šest dana, u četvrtak je druženjem učesnika i organizatora zatvoren.

Ova višednevna manifestacija okupila 23 učesnika, a također je bilo i 29 priključenih, tj. etapnih učesnika među kojima su se našla i dva stranca.

Destinacije koje su obišli učesnici u ovom maratonu su Ramsko jezero, Prozor, biciklističke staze na planinama Makljen, Vran i Čvrsnica, Park prirode Blidinje, Hajdučka vrata, Jezero Blidinje, Tomislavgrad, Buško jezero, Plaža Marinovac i Jablaničko jezero.

Organizatori su istakli da je ovogodišnji maraton pokazao da se iskustvo odražava na kvalitet manifestacije. Svi skeptici koji su govorili da se od devetog, a zatim i desetog maratona ne može pokazati ništa novo niti napraviti ništa kvalitetnije, kažu oni, ostali su zapanjeni njegovom realizacijom.

Iz organizacionog odbora naglašavaju da se uvijek može bolje i više posebno kada je u pitanju prezentiranje prirodnih ljepota BiH što se, u posljednje vrijeme, sve više odražava i na međunarodnom turističkom tržištu.

Ističu da je 11. maraton ispunio postavljeni cilj.