lifestyle
5

Ogroman interes za Školu trčanja Klix 2017: Više od 320 registrovanih polaznika

Klix.ba
Najbolja i najpopularnija škola trčanja u BiH, Škola trčanja Klix, bilježi ogroman interes i za petu generaciju polaznika, a sudeći po broju registrovanih trkačka zajednica će postati bogatija za još nekoliko stotina trkača i trkačica i u ovoj godini.

Dok tim trenera iz udruženja Marathon Sarajevo užurbano radi na pripremama za početak ciklusa treninga koji će trajati sedam mjeseci, svi zainteresovani su pozvani na informativnu sesiju koja će se održati u subotu 18. marta u 11 sati u najvećoj sali kina Cinema City u Sarajevu.

Tom prilikom svi zainteresovani će moći saznati više o samom udruženju Marathon Sarajevo i prije svega dobiti konkretne informacije o treninzima koji počinju 21. marta u 18 sati u ulici Franje Račkog na Vilsonovom šetalištu, kao i o svim drugim aspektima trčanja i funkcioniranja Škole trčanja Klix.

Svoja iskustva će sa gostima podijeliti i polaznici prethodne generacije koji se i dalje sjajno druže i putuju po trkama i susreću prijatelje sportiste iz cijele regije.

Polaznicima će se detaljno objasniti koncept Škole trčanja te govorit će se o treninzima, opremi, ishrani ali i o promjeni stila života, zdravom življenju i o tome gdje ih sve to vodi. Najvažniji dio druženja 18. marta će biti završni dio na kojem polaznici mogu postavljati konkretna pitanja o svemu što ih zanima o Školi trčanja. Tim Škole trčanja Klix će odgovoriti na sva pitanja i prenijeti svoja iskustva. U okviru Škole trčanja Klix u prvim mjesecima će biti organizovane i dvije tematske radionice vezane za važne aspekte koji prate trčanje kao što su ishrana, motivacija, prevencija povreda itd. Kvalitetnije usluge u školi trčanja Klix 2017 su samo dio inovacija koje će u ovoj godini ponuditi udruženje Marathon trkačkoj zajednici u BiH.

"Veoma smo sretni zbog ovako velikog interesa i odziva i nastavljamo promovisati zdrav život te pomagati ljudima da počnu trčati i voditi sportski aktivan život. U samo nekoliko godina smo prešli sa 20 na 200 polaznika na treningu i dobili naziv 'najpozitivnija priča u gradu'. Danas brojimo više od 350 članova, prisutni smo u svim velikim kompanijama i organizacijama i kada trčimo na Vilsonovom šetalištu ili na Vrelu Bosne, ljudi nam plješću, a organizatori utrka iz regiona šalju specijalne pozivnice. Svi vide zadovoljne polaznike i žele postati dio ove super priče. Rezultati, top forma cijele godine i osmijesi naših polaznika govore za nas. Na putu do uspjeha pomogle su nam i brojne kompanije kao što su Klix, Lactalis i Sberbank ali i mnoge druge", istakao je direktor NVO Marathon i jedan od trenera škole Erol Mujanović, dodavši da polaznike očekuje dobra zabava, još bolja forma, druženje i uživanje u sportskim aktivnostima i putovanjima.

Svi koji su zainteresovani i dalje se mogu prijaviti u Školu trčanja Klix preko zvanične stranice Udruženja Marathon, a više informacija mogu dobiti preko Facebook stranice škole.