Jednostavan trik
39

Ogrebotina na sunčanim naočalama možete se riješiti uz pastu za zube

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Dolaskom ljeta sunčane naočale postaju omiljeni modni detalj, ali i potreba mnogih ljudi. Međutim, zbog svakodnevnog pospremanja u torbe i nemarnog ostavljanja na razna mjesta, često mnogi oštete omiljene naočale. Kako biste se riješili ogrebotina po staklima, dovoljna vam je samo pasta za zube, prenosi E Online.

Uz ovaj jednostavni trik sunčane naočale ćete moći nositi duže od jedne sezone. Naime, u sastavu paste za zube nalazi se sastojak koji ima moć nevjerovatnog poliranja stakala koji uspješno otklanja ogrebotine.

Prije svega trebate se riješiti prašine na naočalama. Zatim na vrh prsta uzmite paste za zube i kružnim pokretima premažite naočale. Ovaj proces treba trajati pet minuta. Nakon toga mlakom vodom isperite naočale i posušite ih suhom maramicom. Ukoliko ogrebotine ne nestanu nakon prvog premazivanja, onda ponovite postupak. Važno je da ne koristite geliranu ili pastu za izbjeljivanje zuba, već onu najobičniju. Kak biste sebi olakšali kompletan proces, možete pastu premazati i električnom četkicom za zube.

Na ovaj način, spasit ćete vaše stare naočale i nećete morati svake godine bacati novac i trošiti vrijeme tražeći oblik naočala koji vam najbolje pristaje.