1. januara
39

Novogodišnje druženje i trčanje na Igmanu za najbolji početak godine

Klix.ba
Udruženje "Marathon" Sarajevo i Škola trčanja Klix pamtit će 2018. godinu kao najbolju i najljepšu godinu u radu, a ono čime će započeti narednu godinu jeste "utrčavanje" u novu 2019. godinu.

„Već tradicionalni "Prvojanuarski trk" i šetnja će početi u utorak 1. januara u podne, a samo okupljanje je u 11:45 sati na Velikom polju na Igmanu, kod Hostela Feri. Planirano je da se trči ili šeta oko 30 minuta (5 km), nakon čega se vratiti na početnu lokaciju i zajedno proslaviti Novu godinu uz kolače i topli napitak", rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Ideja se prethodnih godina pokazala kao dobra i perspektivna a organizatori su prezadovoljni odzivom jer očekuju više od 150 trkača i šetača. Kompanija Lactalis će obezbijediti i poklon osvježenje za sve učesnike, navodi se u saopćenju.

"Oni koji ne mogu trčati će šetati, a oni koji ne budu šetali će biti kod hostela Feri i pripremiti najtopliji mogući doček vrijednim trkačima i ponuditi im kolače, čaj i podršku na kraju treninga. Ova godina je bila jednostavno najbolja do sada, za mnogo naših trkača, i svima nam je važno da na zdrav i pozitivan način, na čistom zraku, započnemo mjesec i godinu", rekao je Mujanović dodavši da je profil učesnika ovog trčanja veoma šarolik.

Pozvani su svi trkači i trkačice da se pridruže druženju bez obzira na to da li su članovi Udruženja "Marathon" i Škole trčanja Klix, koja i na ovaj način opravdava epitet najpozitivnije priče u gradu.

Za sve detalje i pitanja zainteresovani mogu pogledati Facebook stranicu Udruženja Marathon te Facebook event ovog događaja ili još bolje, jednostavno se pridružiti trkačima i hodačima na Igmanu u navedenom terminu i dočekati Novu godinu na jedinstven način.