Novi Wash&Go Jojoba Color

Novi Wash&Go Jojoba Color
0
S
Sponzorirani članak
19.10.2006. u 19:48
0
komentara
0

dijeljenja
Novi Wash&Go Jojoba Color
Obojena kosa ima tendenciju da bude suha i da gubi volumen. Sada Wash&Go Jojoba Color pruža optimalnu njegu tako da obojena kosa zadržava svoju ljepotu i volumen duže vremena.
Nova Wash&Go formula sa ekstraktom jojobe pomaže njegi obojene kose i daje joj volumen od korijena. Vaša kosa će biti njegovana i puna.

Da li ste znali da je ekstrakt jojobe priznat kao posebno sredstvo za njegu kože i kose? Američki Indijanci iz plemena Pueblo su proizvodili jojoba vosak koji su koristili kao losion za kožu i kosu kako bi ih zaštitio od dehidracije uzrokovane suncem i pustinjskom klimom.

Sa novim Wash&Go Jojoba Color imaćete njegovanu obojenu kosu s volumenom bez nerviranja. Dostupan u varijantama od 200 ml i 400 ml. Maksimalna preporučena cijena.

Čuda prirode – Jojoba i njena njegujuća svojstva

• Biljka jojoba je pronađena u pustinjskim predjelima u jugozapadnom dijelu SAD-a i u Meksiku.
• Pueblo, američko starosjedilačko pleme, je proizvodilo jojoba vosak i koristilo ga kao regenerirajuću mast za kožu/kosu kako bi spriječili gubitak vlažnosti usljed jakog sunca i pustinjske klime.
• U 16. vijeku i kasnije, španski osvajači kao i prvi doseljenici na teritoriju Zapada su uvidjeli prednosti jojoba voska za regeneriranje kože/kose.
• Biljka jojoba raste veoma sporo i treba više od 10 godina da joj izraste plod.
• Biljka jojoba ima veoma tvrde i debele listove koji spriječavaju gubitak vlage u ekstremno suhoj klimi.
• Ljeti daje plodove koji liče na masline. Plod ima malo sjeme (orah), koji sadrži oko 50% sirovog voska. Bogat esterima masnih kiselina, jojoba vosak je veoma otporan na oksidaciju pri
zagrijavanju ili tokom dužeg skladištenja.
• Primjena jojoba voska u područjima komercijalne kozmetike je relativno nova pojava, ali je ipak postao veoma poznat standardni materijal. Primjenjuje se za njegu kose, kože i u kozmetičkim proizvodima kao odličan sastojak za regeneraciju/izglađivanje. Prilikom upotrebe je veoma lagan i nije ljepljiv.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.