lifestyle
0

Novi slovenski predsjednik ima problema s konfekcijom

FENA
Zbog svojih tjelesnih proporcija izabrani slovenski predsjednik Danilo Tuerk neće nositi odijela iz domaće konfekcije, ali ostaje vjeran slovenskim cipelama.

"Imam vrlo dugačke ruke i teško nalazim odgovarajuću konfekcijsku odjeću, ali uvijek kupujem cipele Peko", rekao je za revijalno izdanje ljubljanskog "Dela" 55-godišnji profesor međunarodnog prava i nekadašnji pomoćnik glavnog tajnika UN-a Kofija Annana. Tuerk dodaje da mu je ljubav prema odjeći šivanoj po mjeri usadila i majka koja je bila krojačica, pa mu je u mladosti šivala odijela i bila u neku ruku prva modna stilistica.

Tuerk je visok 189 centimetara i nosi cipele broj 45, ali pojašnjava da ga sedmičnik "Mladina" prije 7 godina nije na svojoj naslovnici prikazao kao filmskog Supermena zbog visine nego zbog tada neočekivana uspjeha u hijerarhiji UN-a, kad se od prvog diplomata jedne male zemlje u toj organizaciji popeo na mjesto jednog od 6 pomoćnika glavnog tajnika.

Tuerk je u fizičkom smislu sušta suprotnost prvom slovenskom predsjedniku Milanu Kučanu kojemu je zbog njegove skromne visine isti sedmičnik još davno nadjenuo nadimak "bonsai".