{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi slovenski predsjednik ima problema s konfekcijom

F
25.11.2007. u 12:02
0
0
Novi slovenski predsjednik ima problema s konfekcijom
0
Novi slovenski predsjednik ima problema s konfekcijom
Zbog svojih tjelesnih proporcija izabrani slovenski predsjednik Danilo Tuerk neće nositi odijela iz domaće konfekcije, ali ostaje vjeran slovenskim cipelama.
"Imam vrlo dugačke ruke i teško nalazim odgovarajuću konfekcijsku odjeću, ali uvijek kupujem cipele Peko", rekao je za revijalno izdanje ljubljanskog "Dela" 55-godišnji profesor međunarodnog prava i nekadašnji pomoćnik glavnog tajnika UN-a Kofija Annana. Tuerk dodaje da mu je ljubav prema odjeći šivanoj po mjeri usadila i majka koja je bila krojačica, pa mu je u mladosti šivala odijela i bila u neku ruku prva modna stilistica.

Tuerk je visok 189 centimetara i nosi cipele broj 45, ali pojašnjava da ga sedmičnik "Mladina" prije 7 godina nije na svojoj naslovnici prikazao kao filmskog Supermena zbog visine nego zbog tada neočekivana uspjeha u hijerarhiji UN-a, kad se od prvog diplomata jedne male zemlje u toj organizaciji popeo na mjesto jednog od 6 pomoćnika glavnog tajnika.

Tuerk je u fizičkom smislu sušta suprotnost prvom slovenskom predsjedniku Milanu Kučanu kojemu je zbog njegove skromne visine isti sedmičnik još davno nadjenuo nadimak "bonsai".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: