{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove platnene pelene od sada i u BiH

S
12.11.2009. u 14:26
0
13
Nove platnene pelene od sada i u BiH
0
Nove platnene pelene od sada i u BiH
Platnene pelene za bebe su koristile naše majke, nane, bake, dok današnje mame za svoje bebe uglavnom kupuju jednokratne pelene. No, sada je i u Bosni i Hercegovini moguće kupiti platnene pelene u kojim će se vaše dijete osjećati ugodnije, jer platnene pelene ne sadrže hemikalije poput jednokratnih, a uz to omogućavaju i bolji razvoj kukova vaše bebe.
Naida Hrustemović je na ideju o šivanju platnenih pelena došla prilikom svoje druge trudnoće. Naime, čitajući članke na internetu pronašla je informaciju o ovim pelenama, no s obzirom da joj je bilo veoma skupo naručivati tu vrstu pelena iz inostranstva, informisala se o tome, a zatim sama počela da ih šije.

Nakon što njenoj bebi pelene više nisu bile potrebne, ona je nastavila da ih šije, te je sada njen proizvod dostupan svim majkama u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, objavio je GuGu.ba.

Postoje dvije vrste platnenih pelena propusne i nepropusne, a dostupne su u svim veličinama.

Prednost ovih pelena, za razliku od 'običnih' jednokratnih, je to što bebinu guzu nije potrebno tretirati kremama, a uz to ove pelene je veoma lako prati i održavati.

Za korištenje samo platnenih pelena dovoljno je 20 do 25 komada, što znači da roditelji mogu dosta novca uštedjeti, s obzirom da su cijene, običnih, jednokratnih pelena poprilično visoke.

Pamučne pelene se mogu naručiti preko GuGu.ba, a više informacija o tome možete dobiti ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: