{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove knjige o životu i djelu Alberta Einsteina

N
22.3.2005. u 08:35
0
0
Nove knjige o životu i djelu Alberta Einsteina
0
Nove knjige o životu i djelu Alberta Einsteina
Povodom 100. godišnjice Einsteinove "Annus mirabilis" i 50 godina od njegove smrti, u Švicarskoj i Njemačkoj objavljene su mnoge knjige o njegovu životu i naučnim dostignućima najvećeg fizičara svijeta, izložene na Sajmu knjiga u Leipzigu.
Münchenski izdavač "C. H. Beck" predstavio se s pet knjiga o njemu, od kojih je najveću pažnju stručne javnosti privukla studija Huberta Bennera "Einstein u Berlinu".

Istoj temi posvećena je i knjiga Thomasa Levensona u izdanju Bertelsmana pa je tako vrijeme od 1914. do 1933., kad je otac teorije relativiteta boravio u Berlinu, vrlo detaljno i iscrpno osvijetljeno.

Prema ocjeni kritičara, preciznu Einsteinovu biografiju napisao je Pale Jurgrau, dok je Jürgen Nefe autor jedne od najobimnijih biografija - knjiga pod naslovom "Einstein". Jedna biografija ima oko 500 stranica i pojavila se u izdanju Rovolta.

Od knjiga o Einsteinu predstavljenih u "Frankfurter Allgemeine Zeitungu" kritičari su pažnju poklonili i djelu Alexisa Schwarzenbacha u kojem je na osnovi materijala iz Arhiva Švicarske analiziran odnos između fizičara i Švicarske i knjizi prepiske Einsteina i Maxa Borna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: