Stari Grad
138

Nova Nextbike stanica otvorena u Sarajevu

Klix.ba
U Sarajevu je danas otvorena još jedna Nextbike stanica i to na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog fakulteta), na području općine Stari Grad.

Otvaranje devete po redu Nextbike stanice u Sarajevu omogućili su Općina Stari Grad i Addiko Bank.

"Addiko banka posebnu pažnju posvećuje mladima. Ušli smo u Nextbike projekat u Sarajevu i Tuzli sa željom da omogućimo mladima, ali i ostalim građanima zdraviji način prijevoza te kvalitetnije životne uslove kroz efekte ovog projekta", izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim bh. gradovima, saopćili su. Prema riječima menadžera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

Prva sarajevska općina koja je odlučila sufinansirati implementaciju jedne Nextbike stanice je upravo Općina Stari Grad.

"Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovaj vid prevoza", istakli su u općinskom Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Ukupna vrijednost ove Nextbike stanice iznosi 32.837,41 KM, a njena implementacija je pomognuta subvencijom Općine Stari Grad u iznosu 7.000 KM, dok su ostatak sredstava osigurali Addiko Bank dd i Nextbike BiH.