lifestyle
0

Nogometno ludilo u Kini

FENA
Koliko nogomet može zaluditi ljude pokazuje i niz primjera iz Kine gdje je interes za utakmice svjetskog nogometnog prvenstva premašio sva očekivanja.

Tako se jedan 30-godišnjak nije obazirao na požar u svom stanu jer je pozorno pratio utakmicu osmine finala između Francuske i Španije. Tek nakon paničnog vikanja supruge koja je u rukama držala malu bebu, mladić je odlučio napustiti gorući stan. No uzeo je i televizor i potom po zgradi tražio utičnicu kako bi mogao nastaviti pratiti utakmicu.

"Suprug se uopće nije obazirao što je požar zahvatio stan i što smo ostali bez skoro svih stvari. Njemu je bilo jedino važno nastaviti gledati utakmicu," kazala je žena nakon što su došli vatrogasci i policija.

To nije jedini takav slučaj u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Premda kineska reprezentacija nije izborila plasman na Svjetski kup, utakmice iz Njemačke su iznimno gledane premda se u Kini emitiraju u noćnim satima.

Jedan je mladić dao otkaz kako bi preko dana mogao spavati, a po noći u miru gledati utakmice. Premda su mu šefovi čak ponudili povišicu samo da ostane na poslu, 25-godišnji mladić je kratko kazao: "Svjetsko prvenstvo je važnije od posla".

Kineski dnevnik "Guangzhou Daily" prenio je i bizarnu vijest kako je policija pustila lopova, jer žrtva kojoj je ukraden mobitel nije željela podnijeti prijavu kako bi na vrijeme stigla na početak jedne utakmice.

Drugi je pak potpisao ugovor sa suprugom, koji je i službeno ovjeren, da će mjesec dana nakon Svjetskog prvenstva raditi sve što mu supruga naredi samo da u miru može gledati utakmice.

Treći je pak zaključao suprugu u kupaonicu koja mu je prigovarala kako bi u miru mogao odgledati utakmicu između Argentine i Nizozemske. Nakon što ju je oslobodio supruga ga je prijavila policiji.

Na sudu je završio i gospodin kojeg je žena prijavila da svakodnevno zanemaruje porodicu zbog utakmica Svjetskog prvenstva. Kinez se branio kako je svjetsko prvenstvo svake četiri godine i da tih mjesec dana porodica može preživjeti i bez njega. Nije poznato kako je sud presudio.