U nedjelju
82

Nesquik Kids' Run: Kratka i zabavna trka s medaljama za djecu

U nedjelju, 1. septembra, sa početkom u 11 sati ispred SCC centra u Sarajevu, startat će kratka i zabavna trka za djecu, pod nazivom "Nesquik Kids' Run".

Sadržaj Olimpija Run Festa prilagođen je i najmlađima. U nedjelju, 1. septembra na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Nestlé, Udruženje Marathon Sarajevo organizovat će kratku i zabavnu trku za djecu pod nazivom "Nesquik Kids' Run". Sve učesnike očekuju posebno dizajnirane finišerske medalje i mnogobrojni pokloni.

Udruženje Marathon Sarajevo ovu manifestaciju organizuje četvrti put po redu s ciljem razvijanja zdravih navika kod djece još od najranije dobi, uz odličnu zabavu, druženje, ali i brojne poklone za mališane.

Od SCC centra trasa dužine 800 metara vodit će kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Za sve mališane koji prođu kroz cilj, organizator je obezbijedio posebno dizajnirane medalje koje oni željno očekuju. Tu su i startni brojevi, pokloni generalnog sponzora, kompanije Nestlé, te drugih partnera utrke. Osim toga, mališane očekuje odličan zabavni i muzički sadržaj uz maskote njihovih najdržih junaka iz animiranih filmova.

"U skladu sa misijom Udruženja Marathon koja se očituje u promociji zdravog načina života kroz sport i rekreaciju u pozitivnom i prijateljskom okruženju, cilj i ovog važnog događaja je da postaknemo naše mališana na zdrave navike kroz zabavu i igru još od najranije dobi. Za sve učesnike smo pripremili odličnu zabavu te zaslužene medalje i poklone, a očekujemo i do 500 učesnika trke. Savjetujemo svim zainteresiranim da prijave svoje mališane što prije, s obzirom da je broj mjesta ograničen", izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

"Vježbanje čuva i poboljšava zdravlje, razvija motoričke sposobnosti te utiče na razvoj osobina i vještina kod djece. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, a pritom i kolegijalnost, sklapaju prijateljstva i stvaraju radne navike. Nestlé rado podržava aktivnosti koje promoviraju pozitivne navike i pomažu roditeljima u odgoju zdravijih generacija, a projekat Udruženja Marathon upravo to pruža", izjavila je Šejla Ajanović u ime kompanije Nestlé BiH.

Osim trke za djecu, istog dana održat će se i 7. po redu trka/šetnja za dame, pod nazivom "AVON Djevojke na trčanju" koja starta u 10:00 sati ispred SCC centra, a kojoj se raduju sve djevojke, djevojčice i žene, a posebno i mame koje bi željele podijeliti svoju dobru praksu i lijepe trenutke sa svojim najbližim. Tate su dobrodošle da se pridruže i podrže učesnike i učesnice navijanjem.

Prijave i informacije za "Nesquik Kids Run" su dostupne ovdje, a za AVON Djevojke na trčanju ovdje.

Svi zainteresirani učesnici uplatu kotizacije mogu izvršiti u uredu Udruženja Marathon Sarajevo na adresi Maršala Tita 28, danas, 30.8. od 11 do 16 sati te ukoliko limit utrka ne bude popunjen, sutra, 31.8. u prostorijama Bosanskog kulturnog centra, od 11 do 17 sati.

Projekat su podržali: generalni sponzor, kompanija Nestlé te Olimpija, Sarajevo City Centar, Mikrokreditno društvo IuteCredit BH, Mattell, Cinema City, Kids Info, Bosanski kulturni centar te medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.