Konačno sretni
331

Neobična priča o promjeni spola: Majka i sin postali otac i kćerka

Klix.ba
Dječak Corey Maison je cijeli život znao da želi biti djevojčica, a transformacija je počela kada je imao 11 godina. Do tada se bojao reakcije roditelja. Međutim, nije znao da je njegova majka Erica u isto vrijeme prolazila kroz isti problem. Sada su sin i majka postali kćerka i otac.

Erica, sada Eric, sakupila je hrabrost da se suoči sa svojom željom da postane muškarac nakon što je posmatrala Corey koja se iz simpatičnog dječaka razvijala u mladu ženu.

"Željela sam da roditelji budu ponosni na mene i na ono što jesam, ali sam mislila da im se neću sviđati kao žensko", kazala je Corey.

Baš kao što se Corey u početku bojala da će je porodica odbaciti, Erica se bojala šta će joj suprug i djeca misliti. Eric sada kaže da se kao žena osjećao neugodno u svom tijelu i da je mrzio trudnoću.

Inspirisan kćerkom, nakon godinu dana razgovora, testosteronske terapije i dvostruke mastektomije, Eric se osjeća bolje nego ikada, a njegova porodica je prihvatila promjenu.

"Prvi osjećaj je bio olakšanje, drugi je bio teror. Strah od toga kako će izgledati ostatak mog života. Međutim, imam petero predivne djece, nevjerovatnog supruga i dobar život", kazao je Eric za 60 Minutes Australia.