{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postanite pametniji u pet koraka

S
28.1.2008. u 15:10
1
0
Postanite pametniji u pet koraka
1
Postanite pametniji u pet koraka
Mozak je mišić kojeg treba svakodnevno trenirati. Ukoliko ga budete koristili često i na pravi način, postat ćete smijeliji mislilac i ojačat ćete svoju sposobnost da se skoncentrišete. Kako bi mozak postao vaše najmoćnije oružje, važno ga je svakodnevno izazivati.
Smanjite gledanje televizije

Gledanjem televizije čovjek prestaje ulagati napore i razmišljati o stvarima. Ispred TV prijemnika samo gutamo često bespotrebne informacije i u većini slučajeva ne stvaramo vlastito mišljenje o viđenom. Nije ni čudo što neke od najboljih ideja dobijemo tokom besane noći kada se borimo sa nesanicom, ali ne palimo televiziju. Znači da naš mozak sam proizvodi zabavu za nas, a gledanjem televizije on jednostavno miruje.

Vježbajte

Ukoliko mislite da je vježba samo gubljenje vremena te da to vrijeme možete uložiti u čitanje i učenje, varate se. Fizička aktivnost povećat će vaš kapacitet za primanje novih informacija. Oslobađanjem tijela negativne energije stvarate prostor za učenje i efektivniji umni rad.

Čitajte zahtjevne knjige

Zahtjevne knjige otvorit će vam nove vidike, proširiti vaš rječnik i natjerati vas da razmišljate.

Lezite rano, ustajte rano

Ništa ne može više utjecati na vašu koncentraciju od nedostatka sna. Stoga je važno da svome tijelu i duhu date dovoljno vremena da se odmori. San je pravi način da dopustite svome mozgu da apsorbuje novu energiju.

Koristite mozak u svakoj prilici

Bilo da se radi o čitanju knjiga, o gledanju televizije ili neformalnom razgovoru sa prijateljima, nemojte dozvoliti da vas bilo čije mišljenje ili nečija životna filozofija odvedu u pogrešnom smjeru. Razmišljajte o svome životu i o stvarima koje vas okružuju sami i stvorite vlastito poimanje na osnovu onoga što ste naučili i što smatrate ispravnim. Nemojte si dozvoliti da vam drugi kroje zamisli.

Hrkanje izaziva bronhitis

29.01.2008. u 11:33
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: