lifestyle
0

Naučnik matematički dokazao da je postojanje vampira nemoguće

Sarajevo-x.com
Naučnik sa Univerziteta na Floridi, Costas Efthimiou, poslužio se matematikom kako bi dokazao da su vampiri zaista mit, a ne stvarnost.

Legenda kaže da se vampiri hrane ljudskom krvlju, a kad vas vampir jednom ugrize, i sami se pretvarate u ta krvožedna stvorenja i počinjete ubijati ljude.

Kako je Efthimiou uspio dokazati da su vampiri mit? Računanje je počeo od 1. januara 1600. godine, kada je ljudska populacija iznosila 536.870.911 ljudi. Da je prvi vampir nastao tog dana i grizao po jednog čovjeka svakog mjeseca, pretvarajući ga u vampira, tada bi 1. februara postojala dva vampira. Mjesec poslije postojala bi četiri vampira itd. Za samo dvije i pol godine čitava ljudska populacija bi se pretvorila u vampire i oni se ne bi imali kime hraniti.

Kada bi se u obzir uzele i stope smrtnosti, ljudi bi nestali sa lica Zemlje mnogo ranije. Čak ni visoka stopa nataliteta ne bi mogla spriječiti takav lanac događaja.

S obzirom da smo prešli već prešli cifru od 6 milijardi stanovnika, a broj još raste, teško je zamisliti da se među nama kriju krvoločna stvorenja iz mitova.