Bez iritacija
2

Napravite kremu za depilaciju od brašna i kokosovog ulja

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Depilacija uz pomoć brašna i kokosovog ulja je tehnika depilacije koja sprečava crvenilo i urastanje dlačica. Pasta se nanosi u suprotnom smjeru od rasta dlačica, pasta ulazi u pore odižući dlaku od kože kako bi obuhvatila folikul dlake kako bi je iščupali bez loma i na taj način spriječili urastanje i začepljavanje pora.

Redovitom depilacijom ovom kremom prorijedit ćete dlake, a njome možete depilirati lice, bikini zonu, pazuh, ruke i noge.

Sastojci koji će vam biti potrebni za spravljanje depilacijske kreme su:

2 kašike brašna 2 kašike vode 2 kašike kokosovog ulja

U posudu stavite brašno. Dodajte mu dvije kašike kokosovog ulja i dvije kašike vode. Izmiješajte sve sastojke tako da dobijete glatku masu. Namažite dobijenu glatku smjesu na dio tijela koji želite izdepilirati i ostavite da se osuši.

Osušenu pastu lagano ćete ukloniti rukom tako što ćete je vući u smijeru rasta dlaka. Ovom depilacijom uklonit ćete dlake bar na nekoliko sedmica, a ujedno ćete kožu zaštiti od agresivnih i skupih depilacijskih krema.

Ukoliko se pojavi crvenilo i zategnutost kože, ne brinite to je samo trenutni osjećaj. Na mjesto depilacije nanesite hidratantnu kremu.