150 učesnika
0

Nakon dvije odgode konačno održan Giro Bambino, organizatori prezadovoljni

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Nakon tri odgode i cijeli mjesec od originalno zamišljenog datuma održavanja, protekle subote u Sarajevu je održan jubilarni, deseti Giro Bambino u organizaciji udruženja Giro di Sarajevo. Iako ni tokom vikenda sunca nije bilo previše, Vilsonovo šetalište je ipak vrvilo od djece na svojim dvotočkašima.

"Ne možemo biti sretniji što vidimo ovoliki broj mališana na biciklima koji uživaju na poligonu koji smo osmislili za njih. Svi znamo da je biciklizam u Sarajevu ali i cijeloj BiH sve popularniji, tako da je svojevrsna obuka i učenje o biciklima nešto što će svoj ovoj djeci itekako biti od koristi", rekao je za Klix.ba Emir Hulusić, bivši prvak BiH u biciklizmu i kapiten drumske reprezentacije BiH.

Na poligonu je bilo djece svih uzrasta, od najmlađih koji su vozili sa pomoćnim točkovima, pa sve do onih koji su stasali i za početak treniranja u takmičarskom biciklizmu. Nekima je bilo lakše a nekima teže proći kroz poligon, ali zajedničko za sve prisutne bilo je veselje i radost u čemu su uveliko doprinijeli i popularni Bingosi.

"Od ove godine partner udruženja je i jedna od najvećih kompanija u BiH - Bingo, koja je počastila sve učesnike svježim voćem. Naravno, i Bingosi su bili tu da dignu atmosferu i taj posao su uradili odlično", dodaje Hulusić.

Na startu se, mimo svih očekivanja prijavilo skoro 150 učesnika i svi su, uz savjete članova ekipe Giro di Sarajevo bezbjedno prošli poligon, za što su nagrađeni Cappy Junior Sokićem i Quickie Kroasanom. Na kraju događaja podijeljeni su i tradicionalni pokloni najsretnijim učesnicima koje su obezbijedili Ciklo Centar i Giro di Sarajevo.

"Vidjeti ovu djecu kako uživaju i presretni voze kroz jednostavne prepreke baš kao da je u pitanju prava trka, nama je najveći podstrek da nastavimo raditi ono što radimo od početka - da se borimo za što bolje biciklističke uslove u Sarajevu i da omogućimo svima, a posebno najmlađima, da rastu i stasaju u Sarajevu koje je prijateljski okrenuto biciklistima", zaključuje Hulusić.