{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveći buket cvijeća u Guinnessovoj knjizi rekorda

N
24.1.2005. u 09:25
0
0
Najveći buket cvijeća u Guinnessovoj knjizi rekorda
0
Najveći buket cvijeća u Guinnessovoj knjizi rekorda
Vlasnik prodavnice zdrave hrane iz New Yorka Ashrita Furman postavio je svoj 88. rekord, a u Guinnessovu knjigu rekorda ubilježen je aranžiranjem buketa u kojem je stala 101.000 ruža.
Furman (49) je s još 51 pomagačem, tokom 24-satnog neprekidnog rada konstruirao nisku platformu, isjekao i na njoj aranžirao ruže raznih boja, načinivši buket dugačak 31 metar i širok sedam metara na travnjaku u New Yorku, saopštila je njegova služba za odnose s javnošću.

Buketi 50 vrsta ruža bili su postavljeni u plastične šoljice i poredani na, za to posebno konstruiranu, drvenu platformu postavljenu na travnjaku.

U buketu su se našle crvene, narančaste, žute i bijele ruže, uvezene iz Ekvadora, Kolumbije i Gvatemale. Buket je koštao 10.000 dolara i poklon je od prijatelja iz 50 zemalja duhovniku Sri Chinmoyu za njegov 73. rođendan.

Furman je već ranije postavio sličan cvjetni aranžman i rekord sa 70.000 ruža, ali ga je poslije toga nadmašila jedna holandska cvjećarska kompanija, aranžmanom od 88.000 ruža.

Za svoj novi uspeh, Ashrita je rekao da mu pričinjava ogromnu radost kada prevlada ono što je prethodno već učinio.

Guinnessova knjiga treba potvrditi Ashritin novi rekord, postignut skakutanjem na velikoj lopti jednu milju po Kineskom zidu za 15 minuta i tri sekunde, kao i rekord postavljen prošlog mjeseca u Xiamenu, kada je prešao osam kilometara na paru štula visokih jedan metar za 39 minuta i 55 sekundi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: