Na inicijativu lokalnog ribičkog društva jedan je slovenski pekar ispekao 220 kilograma tešku pizzu, pa bi Slovenci u Guinnessovoj knjizi rekorda uskoro trebali smijeniti dosadašnje rekordere Italijane koji su pizzu i izmislili.
"Za ovu smo priliku morali napraviti i posebnu peć. Pizza je bila teška 220 kilograma, te promjera 5 metara i 23 centimetra", rekao je za mariborski dnevni list "Večer" od utorka predsjednik ribičkog društva Farovec iz istoimenog mjesta kod Slovenske Bistrice o sportsko-kulinarskom podvigu svojih zemljaka, što su ga postigli u subotu.
Pizzu je izmjerila i za vjerodostojnost podataka garantirala osmočlana komisija u kojoj je bio i poznati slovenski muzičar Ferdo Miler, pa se nadaju da će slovenski rekord biti priznat i u novom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda.
adašnji rekord u pripremi divovske pizze drže Talijani, čiji je pekarski uradak imao promjer četiri centimetra manji od slovenske jambo-pizze.
Možda vas zanima
Početak drugog kvartala
Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih
Aplikacija za prijevoz
Dolazi li Bolt u Sarajevo? Glavni Uberov konkurent traži vozače u glavnom gradu BiH
Vezani članci
Mnogima omiljeno jelo
Kako podgrijati pizzu da kora bude hrskava i ukusna
Mnogima omiljeno jelo