{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najteže razdoblje u životu je u 33. godini

F
2.11.2010. u 16:11
0
4
Najteže razdoblje u životu je u 33. godini
0
Najteže razdoblje u životu je u 33. godini
Foto: Ilustracija
Najteže razdoblje u životu je u 33. godini. Pokazalo je to istraživanje internetskog diva Hotmaila. U tim godinama imamo najviše obaveza koje nastojimo maksimalno odraditi - od posla, preko porodice do društvenih aktivnosti.
Naime, 33-godišnjaci se žale da u tim godinama jednostavno imaju previše stvari koje treba obaviti, pa u prosjeku spavaju tek pet sati dnevno. Dvije trećine online ispitanika tih godina u prosjeku sedmično na poslu odrade minimalno 38 sati.

56 posto ispitanika nosi posao kući, a 90 posto 33-godišnjakinja reklo je da im se čini da puno više opterećen od svojih muških vršnjaka. Kada se obave i porodične obaveze, 33-godišnjacima ostaje tek jedan sat dnevno za opuštanje. Ali čak i tada svaka peta osoba tvrdi da je toliko zaposlena da nema vremena ni volje za izlaske i druženja.

Nimalo ohrabrujuća vijest je da taj silan pritisak popušta tek oko 55. godine, kada naši životi postaju laganiji. Tada je naš profesionalni život na vrhuncu, a i djeca su nam već odrasla i najčešće samostalna. U toj životnoj dobi za sebe imamo u prosjeku sat i 23 minute na dan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: