lifestyle
0

Najbolje prvoaprilske šale 2007. godine

Sarajevo-x.com
Otkako znate za sebe, znate i za prvoaprilske šale. Zbog čega i kako su one nastale, pogledajte na Wikipediji. A evo šta se dešavalo i ko se na webu šalio ovogodišnjeg prvog aprila.

Gmail Paper je svim svojim korisnicima ponudio besplatno štampanje poruka te obećao da na dokumentu nema pop-upa, "šljaštećih" animacija isl. Jedino što nisu u mogućnosti štampati jesu MP3 i WAV fajlovi.

[SLIKA]4[/SLIKA]Google TiSP je jedna od boljih šala, definitivno. Google je svima ponudio besplatan kućni wireless sistem. Prijavite se i od njih dobijete TiSP kit u kojem između ostalog dobijete i optički kabl. Jedan kraj kabla ubacite u wc šolju i pustite vodu. U nekom od kolektora naći će se inženjer koji će sve to dovršiti i voila! Internet u vašem domu.

Šala stranice The Geek House vjerovatno je bila odlična samim geekovima. Nije loša, ali vjerujemo da nije bila svima razumljiva, odnosno vjerujemo da je neki nisu ni primijetili. Svim korisnicima web browsera Firefox na nepostojećoj 404 stranici izašla je poruka koju izbacuje Internet Explorer i obrnuto.

[SLIKA]2[/SLIKA]"Tattoo Your Toddler je prvi tattoo studio specijalizovan za tetoviranje djece." Ovaj jingle se vrtio na jednoj lokalnoj američkoj radio stanici putem koje je najavljeno otvaranje tattoo studija za djecu na lažnoj adresi. Reporteri su se to jutro našli na licu mjesta i čekali mame i tate da dovedu svoje klince na prvu tetovažu.

Stranica za prodaju tech stvarčica "I Want One Of Those", prvog aprila ponudila je na prodaju robot djevojku, bluetooth četkicu , Memory stick i još mnoštvo suludih gadgeta.

[SLIKA]3[/SLIKA]Stranica ThinkGeek je na svojoj naslovnici u nedjelju na prodaju ponudila lažne predmete poput kacige za Nintendo Wii daljinski kontroler, 8-bitnu kravatu, kofeinske štapiće za inhalaciju, pa i iPhone za koji su rekli da ga već isporučuju. Da su šale uspjele svjedoči i mnoštvo narudžbi za lažne predmete.

I Sarajevo-x.com se našalio sa svojim čitaocima. U nedjelju smo objavili da je dogovorena reforma policije Bosne i Hercegovine. Bilo je ljudi koji su se javili da pitaju da li je vijest istinita. Nažalost - nije. Bio je to samo Aprililili!