Sjajno druženje
152

Na Vrelu Bosne sa osobama sa invaliditetom treniralo 150 trkača

Klix.ba
U organizaciji Udruženja “Marathon” Sarajevo, a u saradnji sa Udruženjem „Oaza“, u nedjelju, 22. oktobra održan je zajednički trening trčanja na Vrelu Bosne pod nazivom “Trčimo zajedno” kojem je prisustvovalo oko 150 trkača dobrog srca.

U skladu sa dugogodišnjom praksom i inkluzivnim karakterom svih projekata Udruženja Marathon Sarajevo, u nedjelju, 22. oktobra u saradnji sa Udruženjem za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza", Udruženje Marathon organizovalo je veliki zajednički trening pod nazivom "Trčimo zajedno" u terminu redovnih nedjeljnih "Park Run" treninga, a u okviru istoimenog projekta koji realizira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Oko 150 profesionalnih i rekreativnih trkača različitih dobi i ovaj put je dokazalo kako su trkači ljudi velikog srca pridruživši se ovoj plemenitoj inicijativi Udruženja "Marathon" Sarajevo i Udruženja "Oaza". Trkači i korisnici udruženja "Oaza" imali su se priliku upoznati i zagrijati uz odličnu muziku te trčati skupa duž Velike aleje i Vrela Bosne. Nakon treninga, svi prisutni osvježili su se uz voćne frapee, prirodne sokove i zdrave grickalice koje je osigurao smoothie i jogurt bar "Yogi".

Ovom prilikom pridružilo se i 75 članova Škole trčanja Klix kako bi podržalo ovaj humanitarni projekat.

Cilj treninga bio je inkluzija osoba sa invaliditetom u redovne sportske aktivnosti BiH građana, ali i dobra zabava za sve trkače na tradicionalnom zajedničkom treningu koji organizuje udruženje "Marathon".