{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Igmanu se otvara War Zone Centar: Adrenalinska borba na autentičnom ratištu uz jezive zvuke

14.4.2018. u 19:14
1.519
247
Na Igmanu se otvara War Zone Centar: Adrenalinska borba na autentičnom ratištu uz jezive zvuke
1.519
Olimpijska planina Igman konačno će dobiti nove sadržaje u kojima će moći uživati građani BiH, ali i brojni turisti koji posjećuju našu zemlju. Najveći regionalni centar za airsoft i paintball War Zone Centar Igman bit će otvoren 5. maja i nudit će vrhunsku adrenalinsku zabavu svim posjetiocima.
Bitno je istaći da kompleks neće sadržavati samo prirodnu arenu za "oružane borbe" već i ugostiteljski objekat, odmaralište za žene, park za djecu i šetalište za rekreativce. Ipak, naglasak je na najvećem kompleksu za airsoft i paintball koji će se prostirati na blizu 150.000 metara kvadratnih. Ekipe koje se odluče zabaviti na autentičnim mjestima gdje su vođene borbe tokom Drugog svjetskog rata i boravili vojnici tokom prethodnog rata, dobit će full opremu modernog vojnika.

Učesnici dobijaju majice, hlače, borbene prsluke, kacige, štitnike, zaštitne maske, rukavice, a oružje mogu birati (pištolji, puške, snajperi, mitraljezi i dr.).

"Prostor sadrži rovove, bunkere, zemunice, mitraljeska gnijezda, osmatračnice i slično što daje veći adrenalin. Kompletan teren je ozvučen zvukovima helikoptera, pucnjave, zavijanja vuka, koraka kroz šumu, vjetra a sve da bi se učesnici mogli naježiti i osjetiti pravu atmosferu. Tu su i vojna vozila i kamioni koji daju draž terenu. Teren je pokriven i videokamerama tako da učesnici mogu dobiti snimak borbe, a moći će pratiti sve i putem livestreama. Bitno je naglasiti da nismo narušili šumu već je sve napravljeno u prirodnom ambijentu. Stranci su veoma zainteresovani jer imaju ovakva borilišta širom Evrope, ali nije kao ovdje jer su ovo autentična mjesta i zato se kompleks zove Ratna zona Igman", rekao nam je pokretač projekta Adis Alihodžić.

U kompleksu se nalazi i restoran "Sarajevski begluk" koji ima 200 sjedećih mjesta u kojem će se služiti između 50 i 60 tradicionalnih i internacionalnih jela.

"U njegovom sklopu je i adrenalin park za djecu, te šetnica na kojoj će biti klupe. U blizini će biti i sunčalište prvenstveno za žene na kojem će biti ležaljke, a služit će se voćna salata i cijeđena narandža. U ponudi damama će biti i mini biblioteka, te masaže. Bitno je naglasiti da je sve okruženo borovom šumom", kazao je Alihodžić.

Od drugih sportskih aktivnosti u ponudi će biti košarka, živi stoni fudbal, pikado, streljana, jahanje, bicikla, zipline za djecu, te odbojka. Iznad restorana je i muzej koji je napravljen u kolibi gdje je boravila vojska.

"Prostor smo preuredili i pretvorili u Muzej odbrane Igmana koji nije klasični. U njemu se prikazuje video o historiji Igmana - od Drugog svjetskog rata, preko Olimpijade do proteklog rata. Sadrži autentične rovove i sve ono što je bilo tokom ratova na ovom prostoru", rekao je Alihodžić.

Završetak radova na War Zone Igman očekuje se za najkasnije 15 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje ćete na ljetovanje?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: