{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci bi za ženu radije sekretaricu

N
13.2.2005. u 10:34
0
0
Muškarci bi za ženu radije sekretaricu
0
Muškarci bi za ženu radije sekretaricu
Većina muškaraca više bi voljela za ženu uzeti svoju sekretaricu nego šeficu, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Univerzitetu u Michigenu.
Socijalni psiholozi, kako je objavljeno na Internetu, izveli su taj zaključak na osnovu eksperimenta u kojem su muškarci davali ocjene imaginarnim ženama različitih profila. Svrstavali su ih u tri grupe - dame pogodne za kratku avanturu, za prijateljicu ili dugoročnu partnericu.

Naučnici su utvrdili da ponašanje ima veze s evolutivnim razvojem, jer su muškarci koji su uzimali podložne partnerice mogli lakše izbjeći "neizvjesnost oko očinstva svog potomka boljom kontrolom spolnog ponašanja partnerice".

"Rezultati istraživanja potvrđuju uvriježeno mišljenje da dominantne žene obično ne kotiraju visoko među kandidatima za brak, jer muškarci radije izlaze pred oltar s manje uspješnim ženama", rekla je profesorica socijalne psihologije u Michigenu Stephani Brown.

Ona je dodala da su rezultati istraživanja pokazali i da, za razliku od muškaraca, ženama status ne utječe na poželjnost partnera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: