{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci na Španskom trgu vježbali jogu, pridružio im se i ambasador Indije za BiH

18.6.2017. u 20:29
245
102
Mostarci na Španskom trgu vježbali jogu, pridružio im se i ambasador Indije za BiH
245
Mostar je dio obilježavanja Međunarodnog joga dana, koji se ove godine treći put dešava u svijetu, a drugi put u gradu na Neretvi. Organizirala je to Indijska ambasada u saradnji sa Udruženjem Joga u svakodnevnom životu - Mostar.
Na Španskom trgu sa dvadesetak Mostaraca i Mostarki jogu je vježbao i sam nerezidentni ambasador Indije za BiH Rahul Chhabra, kazavši da je iako Indija za Bosnu i Hercegovinu jedna daleka zemlja, ipak u mnogo čemu slična.

"Jako smo ponosni na ovaj dan, u Sarajevu smo imali punu dvoranu, kao i u Banjaluci na trgu Petra Kočića, sa mnogo djece. Mnogi su došli da vide, da se raspitaju, da vide šta je to joga. Možda mnogi neće ni večeras vježbati, ali će doći, informirati se, pa možda naredne godine budu odvažniji", kazao je ambasador Chhabra.

Mostarci su ovim povodom vježbali i prošle godine, a organizator se obavezao da će ovo postati tradicija.

"Ovo je za sve nas vrlo značajan dan jer je slavimo jogu, jednu drevnu discipline, ovdje i danas za modernog čovjeka. Obilježavanje međunarodnog dana ima vezu sa odlukom Ujedinjenih nacija koju su podržale brojne zemlje", kazala nam je Vesna Dodig iz sa Udruženja Joga u svakodnevnom životu – Mostar, naglasivši i da je joga vrlo popularna u Mostaru, ali da vježbanja na javnim mjestima znaju obeshrabriti jedan broj standardnih vježbača.

Osim joge, okupljeno mnoštvo moglo je slušati tradicionalnu indijsku muziku, gledati plesove sa sjevera i juga ove daleke zemlje, kao i probati neke indijske specijalitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje se informišete o akcijskim cijenama proizvoda?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: