{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modna revija Lene Stefanović

S
18.11.2005. u 15:02
0
0
Modna revija Lene Stefanović
0
Modna revija Lene Stefanović
U ponedjeljak, 21. novembra, na prvom danu Fashion Weeka mlada dizajnerica Lena Stefanović predstavit će svoju kolekciju pod nazivom «Love Letters».
Lena je završila Central St. Martin's College of Art and Design u Londonu, odsjek ženska moda. Tokom studija je radila za Stellu McCartney i Clementsa Ribeira, a ovog ljeta i za pariški Cacharel.

Predstavljanje kolekcije na Fashion Weeku njena je prva modna revija u Sarajevu. Inspiraciju za kolekciju, Lena je pronašla u tri ljubavna pisma Franza Kafke, Anais Nin i Mozarta. Prvo je pismo romantično, drugo erotsko, dok treće predstavlja destruktivnu viziju ljubavi. Kroz kolekciju koja se sastoji od 12 modela, prikazana su dobra i loša osjećanja koja možemo proživjeti u vezi, od zaljubljenosti i strasti do ljubomore i mržnje.

Kolekcija donosi modele koji su šivani ručno i rađeni od kvalitetnih materijala popur šifon svile, satena, krepa i svilene vune. Modeli su dekadentni i ekstravagantni, ali ipak nosivi. Lena Stefanović je svoju kolekciju namijenila ženi koja teži osobnosti i eklektici u životu, ženi koja je sigurna u sebe i svoj ukus. Kroz slojevite drapirane materijale, nježne tkanine i diskretnu razgolićenost tijela, Lena daje priliku ženi da istakne svoju ženstvenost, fatalnost, ali i ranjivost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: