Calvin Klein
5

Zvijezda nove kampanje za donje rublje je 73-godišnja Lauren Hutton

Klix.ba
Kampanja "Calvin Klein Or Nothing At All" slavi žene svih godina: od 18 do 73. Ispred kamere Sofije Coppole pojavile su se brojne manekenke, a javnost je najviše iznenađena povratkom 73-godišnje Lauren Hutton na modnu scenu.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća Lauren Hutton bila je velika manekenska zvijezda, a kampanjom donjeg rublja za brend Calvin Klein ponovo se vratila u manekenske vode.

Inspirisana vizuelnom umjetnošću analognih crno-bijelih filmova Sofia Coppola odradila je kampanju na sebi svojstven način.

Osim Hutton, zvijezde kampanje su Rashida Jones, Kirsten Dunst, Laura Harrier, Nathalie Love i Maya Hawke (kći Ethana Hawkea i Ume Thurman). One u kratkim videima prepričavaju zabavne i romantične događaje iz svog života.

Iako u kampanji i dalje prevladavaju mladi, mršavi modeli ovaj potez označava još jednu promjenu za brend otkako je njegovo vodstvo preuzeo kreativni direktor Raf Simons. Američki brend trudi se uključiti ljude iz različitih kultura, godišta, demografskih grupa i etniciteta pružajući sveobuhvatniji pogled na američku kulturu.