Moda i ljepota
70

Zuckerbergove "dileme": Šta obući na posao nakon porodiljskog odsustva

Piše: M. N.
Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, uzeo je dva mjeseca porodiljskog odsustva nakon što je na svijet došla njegova kćerka Maxime. Danas je prvi njegov radni dan, a s članovima društvene mreže podijelio je dilemu o tome šta obući.

Zuckerberg je postavio fotografiju na kojoj se vidi niz istih majica kratkih rukava i dukserica te napisao: "Prvi dan nakon porodiljskog odsustva. Šta bih trebao obući?".

Vlasnik najvrednije društvene mreže poznat je po ležernom stilu oblačenja dok radi. Odijela i smokinge na njemu smo mogli vidjeti samo kada su bile određene dodjele nagrada ili zabave, a većinu vremena provodi u običnoj pamučnoj majici kratkih rukava ili dukserici, te trenerci ili farmerkama.

Mashable je prije dvije godine objavio tekst u kojem objašnjava zbog čega Zuckerberg i ostali uspješni ljudi oblačne istu odjeću svaki dan. Kod Zuckerberga razlog je vrlo jednostavan - ne želi trošiti vrijeme na to.

"Zaista želim učiniti sve da smanjim na minimum donošenje takvih odluka i posvetim se tome da najbolje služim ovoj zajednici", rekao je.