Moda i ljepota
2

Znak prestiža: Luksuzni Goyard postao omiljeni brend među reperima

Klix.ba
(Foto: Goyard/Facebook)
Luksuzni brend Goyard obožavali su Pablo Picasso, Cristobal Balenciaga i Coco Chanel, a ovim brendom sada su postali opsjednuti Kanye West, ASAP Rocky, Tyga, Travi$ Scott i Pharell.

Za razliku od drugih brendova, Goyard ne želi plaćati za reklamiranje i sudjelovati u e-trgovini. Međutim, posjedovanje Goyarda je krajnji znak prestiža i povlađivanja samom sebi i on je jedan od rijetkih brendova koji spada u staru školu luksuza.

Pharell je ovaj brend prvi put spomenuo 2006. godine u pjesmama "Liquid Swords" i "It Was A Great Day", a Kanye West je u pjesmi "The Glory". West se je Goyradov sanduk nosio i na Paris Fahsion Weeku.

DJ Khaeld je nosio Goyardovu jaknu na dodjeli MTV nagrada 2016. godine, ali s obzirom da brend ne pravi pravu odjeću mnogi su ostali zbunjeni. Iz Goyarda su se brzo oglasili rekavši da je jakna "lažnjak", ali na kraju se ispostavilo da je jakna izrađena po mjeru i Goyardovih šalova.

Popularnost među reperima za Goyard je mač sa dvije oštrice. Naime, veća izloženost brenda umanjuje njegov ekskluzivitet, ali zato povećava dobit.