Moda i ljepota
0

Zenica Fashion Weekend: "Oslobodi se predrasuda, pogledaj se u ogledalo"

Klix.ba
U Zenici će narednog vikenda biti održan 10. Zenica Fashion Weekend na kojem će 20 modela iz cijele Bosne i Hercegovine nositi kreacije 11 modnih kuća i dizajnera.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Ovogodišnje zaštitno lice ZFW je Aida Čehajić, model Fashion akademije Bosne i Hercegovine, a za njenu toaletu, koja nosi naziv Apokalipsa, pobrinula se modna dizajnerica Edina Osmančević.

"Svaka osoba bi bila presretna, zadovoljna sam i hvala im što su mi omogućili da ih predstavljam na ovogodišnjem Fashion weekendu", kazala je Aida Čehajić, koja je učestvovala na revijama širom Bosne i Hercegovine, ali i izvan granica naše države.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Prema riječima direktorice projekta Modne agencije Fashion, Selme Hasanice, percepcija ljepote i lijepog, tema je ovosezonskog projekta te se i kampanja ogleda u sloganu "Oslobodi se predrasuda, pogledaj se u ogledalo".

U Gradskoj areni Zenica će u subotu 25. maja, prve večeri, biti predstavljene kreacije modnih kuća Bellissima, Conto Bene, Emma Marinoni Camicie & Meridijan, Izza by Werkoll te modne dizajnerke Barbare Kos, čije će kreacije nositi najpoznatije manekenke Bosne i Hercegovine sa svojim kćerkama. Druga večer fashion weekenda, 26. maja, rezervisana je za kreacije Samre Mnezilović-Ćatić, Mirele Džinić, Fashion akademije, Razije Kokanović, Milene Ulić i Edine Osmančević.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Na zatvaranju manifestacije bit će dodijeljena i priznanja "Zjenice", koja će svojim glasovima dodijeliti predstavnici sedme sile koji budu prisustvovali ovogodišnjem jubilarnom Zenica Fashion Weekendu.

Velika pažnja usmjerena je na domaće tekstilne proizvođače te će u okviru prve večeri biti prikazano nekoliko ekskluzivnih revija novih bh. tekstilnih brendova sa vrhunskim kolekcijama, a Zenicu definitivno očekuju modno ludilo i dani uživanja za modne sladokusce.