{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene koje koriste crveni ruž su uspješnije

S
13.6.2009. u 10:30
0
5
Žene koje koriste crveni ruž su uspješnije
0
Žene koje koriste crveni ruž su uspješnije
Žene koje koriste crveni ruž za usne su pune samopouzdanja i u većini slučajeva imaju veoma uspješnu karijeru, otkrića su nedavno objavljene studije, piše Daily Mail.
Pripadnice ljepšeg spola koje koriste jarko crveni ruž uglavnom su osobe prepune samopouzdanja, osjećaju se atraktivnije, i veoma su zadovoljne svojim ljubavnim životom.

Nasuprot tome, žene koje ne koriste ruž ili sjaj za usne obično pate od nedostatka samopouzdanja ili se osjećaju manje atraktivnim.

U studiji koju je provela kompanija VIE at Home učestvovalo je više od 3000 žena. Prema podacima studije, žene se za boju ruža najčešće odlučuju ovisno o raspoloženju.

"Žene koje koriste crveni ruž imaju više samopouzdanja, osjećaju se atraktivnije i dominantnije i to je vjerovatno jedan od razloga zbog kojeg imaju i uspješniju karijeru od ostalih žena", istakao je Ros Simmons glasnogovornik kozmetičke kuće VIE at Home.

Više od 55 procenata ispitanica kazalo je da se osjećaju puno bolje i optimističnije kada nanesu ruž.

Jedna od četiri ispitanice nanosi crveni ruž kada želi biti privlačnija i atraktivnija suprotnom spolu, dok je četvrtina ispitanica istakla da nanose blijedu roze boju ruža kada su sretne.

Gotovo polovina ispitanica kazala je da jarko crveni ruž koristi onda kada želi biti primjećena, dok trećina ispitanica crveni ruž nanosi kada ide u noćni provod, dok po danu uglavnom koriste neutralne boje

Istraživanje je također pokazalo da 'prosječna' žena posjeduje pet ruževa različitih nijansi, dok samo jedan od njih uvijek ima u svojoj torbi.

Noćni izlasci, provodi u diskotekama ili odlazak na večeru su najčešći razlozi zbog kojih se žene odlučuju za nanošenje jarke boje ruža.

"Činjenica da 'prosječna' žena posjeduje pet ruževa pokazuje koliko su opsjednute kozmetikom. No, naše istraživanje je pokazalo i to da primjena određene boje ruža može znatno utjecati na raspoloženje žene. Svijetlo roze nijansa ruža, kakvu nosi pjevačica Beyonce, otkriva da je žena sretna, te da ima dobar seksualni život, dok crveni ruž otkriva samouvjerenost žene i njenu dominantnost", istakao je Simmons.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: