Praznična groznica
0

Žene će radije nositi steznike, nego što će vježbati i ići na dijetu

Sarajevo-x.com
Sigurno ste se bar jednom u životu osjećali i ponašali kao Bridget Jones, lik iz istoimenog popularnog filma. Sjetit ćete se njenih steznika kojima je pokušavala prikriti neugodna ispupčenja od sala.

Kao u koži Bridget Jones pred praznike će se osjećati veliki boj žena koje imaju problema s kilogramima. Istraživanje je pokazalo da će gotovo polovica žena, tačnije 41 posto, u Velikoj Britaniji, umjesto rigoroznih dijeta i vježbanja odabrati upravo steznike koji će učiniti da njihova figura izgleda mnogo bolje u svečanoj odjeći koju će obući za Božić ili u novogodišnjoj noći.

Istraživanje je također pokazalo da se u posljednjih pedesetak godina prosječan ženski struk proširio za oko osam centimetara, dok su veličina grudi i obim stražnjice ostali isti.

Steznici su postali popularni i kada je javnost otkrila da ih nose pjevačica Beyonce i glumica Gwyneth Paltrow.

Da su žene lude za steznicima tvrde i u Playtexu, kompaniji koja ih proizvodi. Kažu da će tokom praznične sezone napraviti veliki posao sa prodajom steznika.

Istraživanje je pokazalo da se 47 posto žena osjeća sigurnije i vitkije kada ispod svojih zavodljivih haljina nose "magične gaće".

"Žensko tijelo se promijenilo otkako smo mi počeli proizvoditi steznike. Od naših prvih proizvedenih pojaseva 1955. godine do sada trudimo se proizvesti taj odijevni predmet koji žene čini zadovoljnijima", rekao je glasnogovornik Playtexa.

Istraživanje je pokazalo da je popularnost steznika porasla za 42 posto od kada ih je Renee Zellweger nosila na filmskom platnu, piše Daily Mail.

Također, četvrtina žena nikada ne bi dozvovila da im partner primijeti da nose steznike.