Iza zatvorenih vrata
33

Zbog koronavirusa modna revija Giorgia Armanija u Milanu zatvorena za goste

E. Sk.
Foto: AFP
Foto: AFP
Modna revija Giorgia Armanija koja je planirana za nedjelju, 29. februar u Milanu, bit će održana iza zatvorenih vrata, tačnije zatvorena za goste.

Ovu odluku modni mag donio je zbog aktuelnog koronavirusa koji se širi Italijom, piše AP News.

"Giorgio Armani vas želi obavijestiti da će njegova ženska kolekcija za jesen/zimu 2020-2021 biti predstavljana iza zatvorenih vrata kao posljedica razvoja epidemije koronavirusa u Italiji. Revija koja će se održati pred praznim teatrom bit će uživo prenesena na službenoj web stranici Armani.com, Instagramu i Facebooku. Odluka je donesena za dobrobit svih gostiju, kako bi se izbjegao boravak u prenatrpanom prostoru", stoji u službenoj izjavi modne kuće Armani.

Podsjetimo, broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 79 osoba, uključujući dvoje preminulih. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Evropi.

Gradonačelnik Milana u subotu je zatvorio javne službe.

"Za sada je situacija pod kontrolom", rekao je predsjednik Nacionalne modne komore Italije, Carlo Capasa, dodavši da će vladini službenici i modne kuće sami odlučiti trebaju li dodatne mjere.