Kalifornija
0

Zbog greške u prebrojavanju krunisana pogrešna misica

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Organizatori izbora za Miss Kalifornije primili su mnoštvo kritika kada su, zbog pogrešno prebrojanih glasova, krunisali prvu pratilju kao Miss. Nakon uviđene greške, kruna joj je oduzeta i data "pravoj" Miss Kalifornije.

Christina Silva i Raquel Beezley doživjele su vrlo neugodno, odnosno radosno iznenađenje zbog ljudske pogreške u brojanju glasova za Miss Kalifornije, izvijestio je Associated Press.

Silva koja je greškom proglašena misicom, nakon suza radosnica i ushićenosti doživjela je šok kada ju je organizator događaja kasnije nazvao i rekao da ne može potpisati zvanični ugovor jer je došlo do greške.

"To je bio najveći šok u mom životu. Nisam mogla razumijeti kako su se rezultati mogli tako zamijeniti", izjavila je Silva.

Silva je očekivala da potpiše ugovor koji će njenu pobjedu ozvaničiti, ali je pozivom iz Los Angelesa dobila vijest koja joj je promijenila život i to ne nabolje.

A kako bi sve bilo gore, pogrešno krunisanu misicu Silvu organizatori su zamolili da ona bude ta koja će suparnici Beezley saopćiti kako je kruna zapravo njena.