{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog fotografija na Facebooku, žene novu odjeću smatraju starom

Klix.ba
27.9.2013. u 17:30
0
31
Zbog fotografija na Facebooku, žene novu odjeću smatraju starom
0
Zbog fotografija na Facebooku, žene novu odjeću smatraju starom
Ženama je dovoljno samo malo ohrabrenje pa da odmah počnu kupovinu nove odjeće. Rapidni rast društvenih medija samo im je donio nove razloge za osvježavanje ormara.
Zahvaljujući ogromnim količinama fotografija koje se postavljaju na Facebooku i Instagramu, veliki broj žena svoju odjeću proglasi starom malo nakon kupovine.

Fenomen je otkriven u nedavnoj anketi, koja je otkrila i da prosječna žena posjeduje 107 odjevnih predmeta, ali i dalje, najmanje jednom sedmično tvrdi da nema šta obući.

Problemi u vezi sa odjevnim predmetima koji su nedavno nošeni ili ne idu uz određenu kombinaciju su glavni razlozi za napade panike. Drugi razlozi zašto se odjeća proglasi neprikladnom su činjenice da je postala preuska, prevelika, prljava ili razvučena.

Studija je otkrila da prosječna žena smatra da 36 posto njene odjeće nije nosivo, a 15 posto odjeće zapravo nikada nije ni odjeveno.

Također, 67 posto žena smatra traumatičnim kada moraju pronaći nešto što će nositi u posebnoj prilici, dok 64 posto njih kaže da uvijek kupe nešto novo.

Jedna od pet žena kaže kako se redovno svađa sa suprugom ili partnerom, jer nema dovoljno odjeće. Njih 36 posto čak redovno kupuje odjeću, a zatim je sakriva.

"Sve žene uvijek misle da nemaju šta obući, ali proglašavanje trećine gardarobe nepogodnom je zaista pretjerano", kaže Rachal Hutchenson, glasnogovornica kompanije Sharps Bedrooms, koja je provela anketu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: