"Savremene žene"
2

Zavirite u vrući Pirellijev kalendar za 2019. godinu

Klix.ba
Pirellijev kalendar za 2019. godinu konačno je objavljen. S naslovom "Sanjarenje" fotograf Albert Watson predstavio je poznate osobe u sasvim drugim izdanjima s ciljem stvaranje pozitivne vizije savremene žene.

Kako je ranije rečeno, zvijezde kalendara su modni dizajner Alexander Wang, manekenke Gigi Hadidi i Laetitia Casta, glumica Julia Garner, te baletni plesači Misty Copeland, Sregei Polunin i Calvin Royal III.

"Kada sam pristupio ovom projektu htio sam da uradim to na različiti način u odnosu na druge fotografe. Želio sam kreirati slike kvalitetne ljepote koje su više od običnih portreta i svim osobama sam dao lika kojeg će glumiti. Želio sam da to izgleda kao film, da ljudi gledaju u kalendar i vide da je moja namjera bila fotografija u najčišćem obliku istraživanja žena koje sam fotografisao i stvaranje situacije koja bi dala pozitivnu viziju žena današnjice", rekao je fotograf.

Poručio je kako fotografije imaju za cilj da ispričaju fotografsku priču o aspiracijama četiri žene i njihovoj odlučnosti da postignu svoje ciljeve, ostvare svoje snove i strasti.