U Mumbaiju
12

Zavirite iza kulisa izbora Miss svijeta u Indiji

N. C.
(Foto: PR Miss Hrvatske)
Krystyna Pyszko iz Češke proglašena je za Miss svijeta u Jio World Convention Centru u Mumbaiju.

Osim ljepote i osobenosti, tokom trosedmičnog boravka u Indiji, missice iz svih krajeva svijeta bodovale su se za plasman u četvrtfinale odnosno Top40 u važnim kategorijama sport, talent, top model, head to head challenge te beauty with a purpose.

Sve ove kategorije održavale su se tokom boravka u New Delhiju. Lucija Begić iz Hrvatske pobijedila je u kategoriji sport, Miss Martinique u kategoriji top model, Miss Brazila osvojila je Beauty wita a purpose nagradu, kategoriju multimedije osvojila je Miss Vijetnama, a Miss Tunisa pobijedila je u talent kategoriji. Nagrada za najbolju dizajnersku haljinu otišla je u ruke i novoj Miss Svijeta Čehinji Krystyni Pyszko.

Missice su bile podijeljene u grupe Evropa, Amerika i Karibi, Azija i Afrika a u polufinale Top12 plasirale su se po tri iz svake grupe. Ta čast pripala je Brazilu, Dominikanskoj republici, Trinidad i Tobagu, Botswani , Mauricijusu, Ugandi, Češkoj republici, Engleskoj, Španjolskoj, Australiji, Indiji i Libanonu.

Daljnja selekcija je bio plasman u Top 8 da bi na kraju ostale samo Top4 finalistice odnosno po jedna iz svake grupe kao pobjednica svog kontinenta: Miss Češke republike, Miss Botswane, Miss Trinidad i Tobaga i Miss Libanona koja je proglašena i prvom pratiljom.

Kako je bilo iza kulisa 71. Miss svijeta festivala pogledajte u fotogaleriji.