Najbolje prijateljice
25

Zanimljivi outfiti za augustovske noći: Alisa Čajić i Ivana Vojinović na SFF-u pozirale u čizmama

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Glumice Alisa Čajić i Ivana Vojinović su u efektnim odjevnim kombinacijama zablistale tokom treće noći 29. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Ivana je pozirala u crnom outfitu te dubokim čizmama sa zmijskim uzorkom. Alisa je za sinoćnji provod odabrala sjajnu haljinu, dugi ogrtač i čizme s visokom platformom.

"Zauvijek - od '97.", navela je Alisa u opisu. Njih dvije su najbolje prijateljice, a prošle godine su zajedno snimale seriju "Na rubu pameti", koju je režirao Elmir Jukić.

U njoj glume Kristinu i Vilmu Dilber. Život Mahe Dilbera (Admir Glamočak), sredovječnog samca i doajena sportskog novinarstva, preko noći se mijenja kada mu se na vratima pojave dvije kćerke iz dva različita, propala braka.

Kćerke koje toliko dugo nije vidio da je skoro zaboravio i da postoje. Potpuno zatečenog Mahu dočeka još jedno bolno saznanje da je uz dvije odrasle kćerke postao i djed.

Naviknut na samački život i brigu za sebe i jedino sebe, Maho se teško nosi sa novim činjenicama - da mora sve na šta je navikao mijenjati, prilagođavati i kroz taj proces i sam biti promijenjen, postati drugačiji i bolji čovjek.

Uloge su ostvarili i Aleksandar Seksan, Dragan Marinković Maca, Džana Pinjo Haračić, Isa Seksan, Tatjana Šojić i Dušan Arnaut. Scenarij je radio Adnan Kapetanović.