Moda i ljepota
420

Za Miss BPK Goražde izabrana studentica Lamija Bektaš

Piše: E. A.
Studentica druge godine Odsjeka žurnalistike Lamija Bektaš izabrana je sinoć za Miss BPK Goražde na izboru koji je održan u prostoru Trgovačkog centra Bingo u Goraždu, a događaj je pratio veliki broj posjetilaca.

Žiri je odlučio da je Lejla Bektaš najljepša od 12 kandidatkinja koliko ih je učestvovalo u izboru i stekla je pravo učešća na kastingu za izbor Miss FBiH koji će se održati 18. juna ove godine.

"Presretna sam, ovo je za mene zaista jedna prekrasna večer. Prošle godine nisam prošla, ali evo konačno mi se osmjehnula sreća. Već dugo se bavim manekenstvom uz studije i nadam se uspjehu“, izjavila je za Klix.ba Lamija Bektaš, Miss BPK Goražde.

Ona je zahvalila svima koji su je podržali te naglasila kako će dostojno predstavljati Goražde u daljem toku takmičenja.

Pravo za učešće na kastingu za izbor Miss Federacije BiH imat će i ostale djevojke koje su osvojile lente. Prva pratilja Miss je Ivana Kapetan, a druga Albina Karahodžić.

Za Miss šarma izabrana je Dijana Drakul, dok je Miss fotogeničnosti Delila Ćeskin. Na večeri izbora Miss BPK Goražde u zabavnom dijelu programu nastupile su Ilma Kazagić i Lejla Žuga, mlada zvijezda Džejla Ramović i Aziz Gluščević Zisko.