Ponovo popularno
82

Vraća li se omraženi trend hlača niskog struka s početka 2000-ih

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Hlače i suknje niskog struka bile su na vrhuncu popularnosti na početku 2000-ih, a sudeći prema modnim revijama koje najavljuju trendove za 2022. godinu, čini se da se moda iz ovog perioda polako vraća, a posebno komadi koji dosežu do kukova.

Općenito prezirane zbog "neukusnog" kroja, hipsterske suknje iznenada su se pojavile na reviji brenda Miu Miu za proljetnu sezonu 2022. u Parizu u utorak, gotovo 20 godina otkako su ih posljednji put pronosale poznate ličnosti poput Paris Hilton i Christine Aguilere.

Manekenke poznate modne kuće pistom su prošetale u suknjama tako sićušnim da bi ih se moglo zamijeniti s pojasom, ogoljenih trbuha, dok im je tkanina bila spuštena ispod kostiju kuka.

Zloglasna silueta, univerzalno izbjegavana zbog svoje sposobnosti da naglasi višak kilograma i masnoće na stomaku, izašla je iz mode nakon što su svi shvatili da rijetko ko - osim supermodela - zaista može ponijeti ovaj trend.

Pored suknji niskog struka, ranije ove godine hlače veoma niskog struka preplavile su najnovije kolekcije za proljeće naredne godine.

Povratak trenda započeo je s manekenkama poput Emily Ratajkowski i Belle Hadid, čiji su ormari ove godine postali mašine za putovanje kroz vrijeme do 2000-ih, putem kargo hlača ili širokih teksas pantalona.

Čini se da se moda 2000-ih vraća na velika vrata. Počev od niskog struka, zvonastih širokih trapez hlača do popularnog hashtaga na TikToku #Y2k, koji najavljuje povratak ukrasa za kosu u obliku leptira i velurnih trenerki.

Iako se generacija Milenijalaca zgražava zbog povratka niskog struka, čini se da generacija Z nema ništa protiv, sudeći po popularnosti na TikToku.