{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vogueov film pokazuje kako ljepotice s naslovnica izgledaju iza scene

6.9.2013. u 16:05
3
5
Vogueov film pokazuje kako ljepotice s naslovnica izgledaju iza scene
3
Vogueov film pokazuje kako ljepotice s naslovnica izgledaju iza scene
Modni časopis Vogue odlučio je poslati videosnimke na adrese 1.000 škola s nadom da će mlade djevojke shvatiti da su njihovi modeli izvještačeni.
"Mislila sam da bi bilo zanimljivo školarkama da vide kako izgleda fotografisanje modela i kako ti modeli potom postaju prelijepe djevojke. Jer na snimanju one nisu super zvijezde koje budu na naslovnici magazina. Naš posao je da stvorimo svijet ljepote, a ne da se nosimo sa svakodnevnim životom", rekla je urednica Voguea u Velikoj Britaniji Alexandra Shulman.

Atraktivna manekenka Drake Burnette prikazana je prije i tokom fotografisanja kako bi se pokazalo kako izgleda bez šminke, a kako kada se dodaju finalni efekti.

"Kada pogledam svoje fotografije u magazinima iznenadim se koliko su obrađene. I kada se pogledam u ogledalo ne vidim glamuroznu djevojku. Vidim samo djevojku koja je vjerovatno u žurbi, umorna i pod manjim stresom", rekla je Drake u filmu.

Predstavnici obrazovnog sistema Velike Britanije pozdravili su ovaj Vogueov potez i rekli da je to "mali korak u pravom smjeru".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: