Hit grupe "Los del Rio"
22

Vogue u modu vraća hit iz 90-ih, sjećate li se "Macarene"?

N. O.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Vogue je omiljenu pjesmu '90-ih i početka 2000-ih iskoristio za najavu povratka modnih trendova s kraja milenija, pozivajući mlađe generacije da uz "Macarenu" i ples pokažu svoje modne kombinacije.

Prije nego što su nastali TikTok plesovi, postojala je "Macarena". Svirala je na svakom školskom plesu, maturi i rođendanu kasnih 90-ih i ranih 2000-ih. Singl izdan 1996. godine, proveo je preko 14 sedmica među 100 najboljih i od tada je ostao u srcima mnogih.

U najnovijem spotu Voguea o modnim kolekcijama za proljeće 2022. godine, pjesma se vraća, uz predstavljanje omiljenih komada odjeće i portorikanskog repera Bad Bunnyja.

Originalni muzički video također prikazuje gomilu djevojaka u odjevnim kombinacijama iz ovog perioda, zajedno sa dva pjevača hita, Antonija Romera Mongea i Rafaela Ruiza Perdigonesa iz grupe "Los Del Rio".

"Sada se pjesma vraća zajedno s najuzbudljivijim kolekcijama za proljeće 2022. godine", napisali su na zvaničnom Instagram profilu Vogue magazina.

"Uživajte u vizualnoj gozbi odjeće koja je usmjerena na ovaj period s vrhunskim modelima i Bad Bunnyjem, naravno", poručili su u opisu ispod videa kojim uz "Macarenu" predstavljaju kolekcije za predstojeću proljetnu sezonu.

Remake "Macarene" poklapa se s "modnim ludilom ranih 2000-ih", piše Vogue. U modu se vraćaju goli stomaci, pantalone niskog struka i zasljepljujuće svijetle boje.

Moda je postala trajna zabava maksimalističke nostalgije, a iz Voguea pozivaju mlađe generacije da povratak "starih" trendova proslave uz Macarenu na TikToku.