Vrijedi isprobati
9

Viralni trikovi za uljepšavanje sa društvenih mreža

N. O.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Na društvenim mrežama se nerijetko mogu pronaći različiti video snimci sa savjetima za olakšavanje svakodnevnog života, a pogotovo sfere ljepote i uljepšavanja. Stoga smo izdvojili nekoliko trikova koje korisnici ovih platformi najčešće dijele i koriste.

Društvene mreže su od svog postanka bile mjesto razmjene ideja i diskusija vezano za različite sfere ljudskog života. TikTok kao jedna od najmlađih i najpopularnijih društvenih mreža trenutno obiluje video snimcima u kojima su predstavljeni najrazličitiji savjeti koji se tiču ljepote i šminkanja.

Nerijetko ovakva videa postaju viralna kako na samoj platformi, tako i na drugim društvenim mrežama kao što je Instagram i YouTube.

Pomenuti trikovi često uključuju upotrebu predmeta koje svakodnevno koristimo i imamo ih u vlastitom domu. Od upotrebe čarapa za najljepše kovrdže pa do upotrebe sapuna ili ukosnica prilikom šminkanja, mogućnosti su razne.

Savršene kovrdže uz pomoć čarapa

Sigurno jedan od najpopularnijih videa koji se širi na društvenim mrežama jeste trend uvijanja kose uz pomoć čarapa. Ovaj trik štedi vrijeme, ali i štiti kosu jer ne zahtijeva upotrebu toplote.

@saracarstens

because a few of you asked me how I do my sock curls 😇 #foryou #trend #sockcurls #tutorial

♬ ROXANNE - Arizona Zervas

Vezanje kose bez gumice za kosu

Ukoliko nemate gumicu za kosu pri ruci sljedeći video pokazat će vam kako da zavežete kosu bez ikakvih dodataka.

@thatmissychick

#stitch with @h_kyung_176 learn something new everyday on TikTok #beautyhacks #hairhacks #hair #WellDone #WeWinTogether #fyp #xyzbca #foryou #awesome

♬ original sound - Missy

Jednostavno izvučen tuš uz pomoć ukosnice

Izvlačenje tuša inače zahtijeva preciznost i mirnu ruku, ali uz pomoć trika s ukosnicom ovaj proces traje puno kraće.

@annnakra

Люблю красивые стрелки❤️

♬ オリジナル楽曲 - kk

Sušenje kovrdžave kose u običnoj pamučnoj majici

Praksa sušenja kovrdžave kose u običnoj pamučnoj majici poznata je od ranije, a uz pomoć TikToka je ponovo postala trend.

@shakkarwarrior

Reply to @s.shajii how I plop my hair! It’s a great way to set your curls or waves before letting them dry #wavyhair #curlyhair #ploppingtutorial

♬ Electric Love - BØRNS

Korištenje sapuna za učvršćivanje obrva

Ovaj trik savršeno imitira tretman laminacije obrva koji je trenutno veoma popularan u svijetu.