Zimski dani stižu
30

Vintage kaputi iz starog Hollywooda su modno nadahnuće koje trebate

Klix.ba
Foto: Huffpost.com (Doris Day, 1960)
Ne postoji ništa tako dobro kao kaput uz pomoć kojeg možete finalizirati svoju odjevnu kombinaciju, posebno tokom hladnih zimskih mjeseci, piše HuffPost.com

Nosite li pravi kaput osjećat ćete se snažno, sofisticirano, uglađeno i modno osviješteno, a ako je to iko znao, onda su to žene starog Hollywooda. Zvijede poput Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor i Esther Williams bile su prave trendseterice.

U njihovo vrijeme krzneni kaputi često su označavali status bogatstva, a to vrijeme su bili u modi i vuneni kaputi s kariranim uzorkom.

Mnogi klasični modeli kaputa koje su voljele stare holivudske zvijezde, s velikim kaišima i predimenzioniram krojevima ponovo su u modi. Jedina stvar koja se zapravo promijenila je da je pravo krzno izgubilo na popularnosti pa su neke od najpoznatijih modnih marki poput Burberryja, Givenchyja i Guccija odustale od krzna u korist eko alternativa.

Da biste dobili malo inspiracije za kupovinu kaputa pogledajte fotografije u galeriji koja će vas nadahnuti da nosite vintage stil.