20 omiljenih ženskih proizvoda
0

Vazelin 'pobijedio' skupocjenu kozmetiku

Sarajevo-x.com
U moru različitih skupocjenih proizvoda za njegu lica i tijela koje žene svakodnevno koriste pobijedio je obični vazelin, pokazuju rezultati britanske ankete.

Obični vazelinski melem za usne našao se na prvom mjestu od dvadeset kozmetičkih proizvoda koje su žene odabrale kao omiljene i neophodne u svakodnevnom uljepšavanju.

U anketi je učestvovalo 2000 žena, a na drugom mjestu našla se hidratantna krema za lice koju, na trećem mjestu, prati farba za kosu.

Visoko mjesto na listi zauzela je i maskara za oči, te mlijeko za tijelo.

Nijedan od dest prvih proizvoda ne spada u luksuzne proizvode, ali ipak većina žena je rekla da bi radije dala novac na kozmetiku nego na neki odjevni predmet, a čak 42% ispitanica je priznalo da bi štedilo i na drugim stvarima da bi sebi priuštili omiljeni kozmetički proizvod.

Žene najčešće biraju proizvode kompanija Nivea, Palmolive, L'Oreal i Maybelline, dok od skupljih proizvoda najčešće kupuju one s potpisom Elizabeth Arden i Yves Saint Laurent.

Dvadeset omiljenih ženskih proizvoda tako su :

-vazelinski melem za usne -hidratantna krema za lice -boja za kosu -krema za ruke -vlažne maramice -maskara za oči -losion za tijelo -šampon za kosu -hidratantno mlijeko za kožu -gel za tuširanje -britvice za depilaciju

-serum za kosu -vazelinska krema za tijelo -rumenilo za lice -ulje za bebe -piling za tijelo -lak za kosu -krema za područje oko očiju -mlijeko za sunčanje -puter za tijelo od kokosa