Lijepa Crnogorka
109

Uspješna i popularna: Glamurozna Amra Olević šminka Kim Kardashian, Kylie Jenner i Maru Teigen

Piše: D. B.
Amra Olević je vizažistica, modna stilistica i vlasnica vlastite linije ruževa i sjajeva pod nazivom "Lip Land Amrezy". Njene kozmetičke usluge koriste neka od najpoznatijih svjetskih imena kao što su Kim Kardashian, Kylie Jenner, Lilly Ghalichi, Mara Teigen itd. Ovu makeup umjetnicu na Instagramu pod nickom Amrezy prati više od 5 miliona osoba.

Amra je rođena 1988. godine u gradu Plavu u Crnoj Gori. Jedno vrijeme je živjela u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a onda je sa svojom porodicom emigrirala u New York, dok sada živi u Los Angelesu.

Prvi posao je dobila u prestižnoj kozmetičkoj kući MAC, a onda je odlučila postati samostalna, što ju je dovelo do statusa milionerke. Amra je poznata osoba u Americi, a družila se s mnogim velikim američkim slavnim ličnostima.

Svojim smislom za modu privlači veliku pažnju, a njena popularnost raste vrtoglavom brzinom. Osim toga, Amra zna svoje adute pokazati na veoma izazovan način.

Crnogorska šminkerica je zahvaljujući svom talentu facijalne transformacije žena uspjela ostvariti svoje snove te obići skoro cijelu planetu. Njena omiljena odredišta za ljetovanje su Bora Bora te Turks i Kajkos.

Amra često na društvenim mrežama ističe ljubav prema svom rodnom kraju, a jedan od njenih sjajeva za usne nosi naziv Montenegro, koji je posvetila Crnoj Gori.